Advent Bécsben

 

Advent Bécsben

Utazás:     autóbusszal

Időtartam:   1 nap

Indulás reggel 06.00-kor a Népligetből, a Planetárium elől.

Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Délelőtti érkezés a Schönbrunni kastélyhoz. A világörökség részét képező Schönbrunni kastély szép fekvésének és építészeti megjelenésének köszönhetően, Bécs egyik legfőbb nevezetességének, egyúttal jelképének is számít, mely többnyire nyári lakhelyül szolgált a császári család számára. A kastélylátogatás alkalmával az un. „Imperial Touron”, 22 termet tekinthetnek meg a látogatók, köztük: Ferenc József, Erzsébet császárné és Mária Terézia lakótermeit, ezt követően pedig lehetőség nyílik egy rövid sétára a kastély gyönyörű parkjában, amely télen is szép látványt nyújt. A kastély előtt nézelődhetnek az adventi vásárban, illetve kipróbálhatják, megkóstolhatják a kitűnő Kaiser puncsot, vagy éppen a jellegzetes Kaiser Schmarnit, vagyis a császár-morzsát.

 

Kora délután érkezés Bécs belvárosába. Informatív autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Bécs nevezetes építészeti stílusával a Ringstrassen stílussal. A városnézés után mindenki egyénileg töltheti el szabadidejét Bécs belvárosában. Lehetőség nyílik a híres Adventi vásár meglátogatására, amely Bécs legfontosabb látnivalója ilyenkor, és a Városháza téren található. Adventi specialitások: sült gesztenye, sült krumpli és puncs, valamint forralt bor teszik igazán hangulatossá a forgatagot.

Hazaindulás 18.00-kor hazaindulás Budapestre. Hazaérkezés a késő esti órákban.

FONTOS TUDNIVALÓ:

A belépőjegyek külön fizetendőek! A program része az autóbuszos városnézés és a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása az utazás során. Gyalogos városnézés helyi idegenvezetővel nem része a programnak! A városi belépő(5€/fő ) külön fizetendő az autóbuszon!

Comments are closed.