Zsidó emlékek Budapesten

 

Zsidó emlékek Budapesten! 

Városnéző séta: Pest zsidó negyedében

Időtartam: 4 óra                             

Utazás: séta+tömegközlekedés

Indulás délelőtt 11:00-kor Budapestről, Deák térről sétálva.

Első állomásunk a zsidónegyed legfontosabb színhelye a Dohány utcai Zsinagóga, mely Európában a legnagyobb, a világon a második legnagyobb Zsinagóga. Sétánk folytatódik a Magyar Zsidó Múzeum, Holocaust-temető felé.

A méltán híres Raul Wallenberg emlékkerttel folytatjuk a zsidó negyed megtekintését, mely a zsinagóga mögött található a Dohány utcában. A szomorúfűz formában készített fém műalkotást elemezzük ki, mely a II. világháborúban meggyilkolt zsidóknak állít emléket.

 

A Dohány utcából a Dob utca felé sétálva Carl Lutz emlékműfelé haladunk.

Szabad program keretében lehetőség nyílik egy közeli kóser étteremben 3 fogásos ebéd elfogyasztása, mely mellett picit megpihenünk és megemésztjük a látnivalókat.

Levezetésként : „Cipők a Duna-parton budapesti holokauszt-emlékmű” szoborkompozíciót tekintjük meg mely a Roosvelt tér és a Kossuth tér közötti Pesti dunai partszakaszon található. A nyilas terror idején a folyóba lőtt embereknek állít megrázó emlékhelyet az öntött vasból készült cipőpárok sorozata.

Fontos tudnivaló: A belépőjegyek külön fizetendőek! A program része a sétás városnézés és a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása a látványosságokkal kapcsolatban. Az ebéd külön fizetendő!

 

Comments are closed.