Szentendrei romantikus séta

 

Szentendrei romantikus séta

Időtartam: 4 óra                             

Utazás: busz +séta

Indulás délelőtt 11:00-kor Budapestről

Elindulunk Budapestről az autóbusszal a mediterrán hangulatú művész kisváros, Szentendre irányába. Az utazás tartama kb. 20 perc. Sétás városnézés keretein belül elindulunk a nagy parkolóból a város-központ felé a Főtérre. A Szamos Marcipán múzeum első úti célunk, ahol Michael Jacksontól Lady Diana életnagyságú marcipánszobrai mellett a mesevilág és történelem híres alakjai is helyet kaptak a Manufaktúra házban. A kiállítás után a termelői boltban vásárolhatunk is a marcipánokból, vagy a Szamos cukrászdában sütemények és kávé különlegességekből választhat a betérő kedves vendég.

  Folytatva sétánkat a főtér felé szerb és görög-telepesek iparosok házait láthatjuk, és megcsodálhatjuk a szerb-görög örökséget  : a Blagovesztenszka ortodox templomot.A Görög utcán Duna part felé sétálva lehetőség nyílik Kovács Margit keramikusművész múzeumánakmegtekintésére.

Duna korzón végigsétálva, visszaérkezünk a belvárosi sétányra, melyen a Főtér középpontja felé vesszük az irányt a szerbek által állított ortodox kereszthez. Innen elkezdődik a szabadidő, mely során kézműves termékeket, művész tárgyakat lehet vásárolni, vagy ebédelni a Duna korzón sorakozó éttermek egyikében vagy a szűk kis utcácskákban egy kávé mellett is el lehet ütni az időt.

Visszaindulás Budapestre a délutáni órákban

Fontos tudnivaló: A belépőjegyek külön fizetendőek! A program része a transzfer, a sétás városnézés, a Marcipán múzeumi belépő és a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása a látványosságokkal kapcsolatban.

Comments are closed.