Parlamenti látogatás Budapesti városnézéssel

 

Parlamenti látogatás Budapesti városnézéssel

Időtartam: 8 óra

Utazás:  autóbusszal

Indulás reggeli órákban

Klasszikus autóbuszos városnézés során  megtekintjük a klasszicista Budapest főbb látványosságait: a „lapos” Pesten, a Hősök térét, Városligetet, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, a Vidámparkot és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: a Vajdahunyad várát ismerhetjük meg.

Folytatjuk utunkat Hősök teréről nyíló Andrássy út gyöngyszemeivel, ahol a régi Zeneakadémia és a Magyar Állami Operaház impozáns épületét is megcsodálhatjuk valamint, a Szent István Bazilikát. Következő látványosságunk az Országháza a magyar Parlament . A csoportok a kb. 50 perces vezetés alatt az épület főlépcsőjét, a Kupola termet, Koronázási Jelvényeket, az északi vagy Déli társalgót, illetve a Felsőházi vagy Alsóházi üléstermet tekinthetik meg. A vezetés a Parlament XII. kapujától indul.

 

A Parlament megtekintése után újra autóbuszra ülünk mellyel a Margit hídon átkelve a Budapestet kettéválasztó Duna folyó fölött a Budai oldalra jutunk. 

Buda, római időkből fennmaradt legrégebbi utcájával a Fő utcával és annak történetével valamint impozáns épületeivel tekintjük át a történelmi részeket, majd az utca végén lévő Clark Ádám térnél (ahol a „0-ás” kilométer-kővel is találkozunk) hegyi menetbe váltunk és felkapaszkodunk az autóbusszal a királyi palotához: a Budai várhoz. A vár hát-oldalán a Tabánon fogunk leereszkedni, és az Erzsébet hídon jutunk vissza a Pesti oldalra: a Kiskörútra.

Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos városnézés valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban. A belépőjegyek külön fizetendőek!

Comments are closed.