Kommunista emlékhelyek: a Vörös csillag nyomában

 

Kommunista emlékhelyek: a Vörös csillag nyomában

Időtartam: 1 nap                            

Utazás: autóbusszal

Részletes program:Indulásreggel 9:00-kor Budapestről, igény szerint autóbusszal vagy pedig városi tömegközlekedésselElső állomásunk a Memento-Szobor Park. A Kommunista diktatúra emlékműveivel ismerkedhetünk itt meg, melyek az előző rendszer fő színfoltjai voltak Kelet és közép-Európa utcáin és terein. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenkó szobra, a Szovjet katona, a Kommunista mártírok, a Tanácsköztársaság emlékműve , valamint a kommunista eszmerendszer igényei alapján 1947-1988 között  Budapest utcáira került egyéb szoboróriások.„A Memento Parkban a Rákosi-, és Kádár-rendszer köztéri szobrai mellett bárki beülhet egy eredeti Trabantba,felhívhatja telefonon Lenint, Sztálint,Maot,Che Guevarát és még sok másik, egykori pártvezetőt.”(Memento Park)
A szoborpark után a Terror Háza múzeum meglátogatása következik amely egyedülálló Európában. A “vörös terror” bemutatása a hírhedt Andrássy út 60. épületében, ahol ténylegesen zajlott az elhurcolt emberek kínzása és kivégzése a II. világháború előtt és után.

„A Terror Háza Múzeum megnyitása történelmi mérföldkő. Azért jött létre, hogy örökre emlékeztessen az emberiség által azelőtt nem tapasztalt mértékű, intézményesített gonoszságra.”    Zbigniew Brzezinski

Hazaindulás: délutáni órákban Budapestről.Fontos Tudnivaló: A belépőjegyek a helyszínen fizetendőek! A részvételi jegy az autóbuszos transzfert valamint a csoportkísérő vezetését tartalmazza!

Comments are closed.