Karácsonyi vásár Budapesten, téli városnézéssel

 

Karácsonyi vásár Budapesten, téli városnézéssel!

Időpont:  2016. november-december.

Utazás: busz +séta

Időtartam:  4 óra

Indulás, a kora délutáni órákban a megbeszélt találkozóhelyről. Klasszikus autóbuszos városnézés során  megtekintjük a klasszicista Budapest főbb látványosságait: a „lapos” Pestet, a Hősök térét, Városligetet, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, a Vidámparkot és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: Vajdahunyad várát .Folytatjuk utunkat Hősök teréről nyíló Andrássy út gyöngyszemeivel, ahol a régi Zeneakadémia és a Magyar Állami Operaház impozáns épületét is megcsodálhatjuk valamint, a Szent István Bazilikát. Következő látványosságunk a Parlament és a Margit híd, melyen átkelve a Budapestet kettéválasztó Duna folyó fölött a Budai oldalra jutunk.
 

Buda, római időkből fennmaradt legrégebbi utcájával a Fő utcával és annak történetével valamint impozáns épületeivel tekintjük át a történelmi részeket, majd az utca végén lévő Clark Ádám térnél (ahol a „0-ás” kilométer-kővel is találkozunk) hegyi menetbe váltunk és felkapaszkodunk az autóbusszal a királyi palotához: a Budai várhoz. A vár hát-oldalán a Tabánon fogunk leereszkedni, és az Erzsébet hídon jutunk vissza a Pesti oldalra: a Kiskörútra. A Deák téren szálunk le az autóbuszról ahonnan átsétálunk a Vörösmarty térre a Budapesti karácsonyi vásárhoz. A Karácsonyi vásárban elkezdődik a szabadidő.

Hazaindulás 18.00-kor hazaindulás Budapestre. Hazaérkezés az esti órákban.

FONTOS TUDNIVALÓ:A program része az autóbuszos és gyalogos városnézés, valamint a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása az utazás során.

Comments are closed.