Gödöllői kastély és Máriabesnyői kegyhelylátogatás

 

Gödöllői kastély és Máriabesnyői kegyhelylátogatás

Időtartam: 8 óra

Utazás:  autóbusszal

Indulás reggeli órákban

Az autóbusszal elutazunk a Budapesttől 30 kilométerre a Gödöllői-dombság ölében található városhoz: Gödöllőhöz. Az oda vezető úton Budapest és térségéről hallhatnak ismertetőt azidegenvezetőtől. Gödöllő legismertebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély ismertebb nevén a Gödöllői királyi kastély. Napjainkban közel 1000 m²- es területen, 23 szobában tekinthető meg a kastélymúzeum, teljesen helyreállított belső terekkel.

Célunk, hogy megtekintsük a barokk kastélyt, amit Sissi császárné nyári rezidenciájaként használt. A látogatás során megismerkedhetnek az Osztrák-Magyar Monarchia történelmével, Erzsébet és a királyi család életével: királyi lakosztályokon, Grassalkovich család történelmén majd az Erzsébet királyné emlékkiállítás keretein belül. Szabad program keretében lehetőség nyílik bejárni a kastély gyönyörű parkját, vagy elfogyasztani Sissi kávéját, esetleg Rudolf kedvenc süteméyét , a kastély cukrászdájában. A bátrabbaknak javasoljuk, készítessenek képet magukról korhű ruhákba beöltözve, hogy emlékezetessé tegyék ezzel a Sissi világában eltöltött időt.

 

Gödöllői látogatásunkat követően az autóbusszal átutazunk a 4 km-re található Máriabesnyőre. A Grassalkovich Antal kezdeményezésére építetett templom a korabeli Besenyőpusztán fekszik. Ahíres itáliai Loretoi Kegyhely mintájára épült fel, köszönetképpen a Grassalkovich feleség gyógyulásáért. A templom helyén talált gyógyító Mária szobor zarándokok ezreit vonzza ide minden évben.

A templom megtekintése után a kriptában található Grassalkovich szarkofágot is megtekinthetjük, valamint lehetőség nyílik a Mária szobornál imádkozni.

Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos városnézés, belépőjegy a Gödöllői kastélyba, valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban.

Comments are closed.