Duna kanyar gyöngyszemei

 

Duna kanyar gyöngyszemei: Visegrád, Esztergom, Szentendre

Időtartam: egész nap

Utazás:  autóbusszal

Indulás reggeli órákban

Az autóbusszal elindulunk a megbeszélt találkozóhelyről ahonnan első állomásunk Visegrádra vezet. A Dunakanyar szívében elterülő város korábban királyi székhely volt. A fellegvár megtekintése a célunk ahol a vártörténelmet élheti át az utazó IV.Béla király uralkodásának kezdetétől egészen Mátyás király uralkodásának végéig. A vár számos kiállítást tartogat: Mátyás-kori kőtár, Visegrádi királyi palota története,Királyi konyha,Corvin lakosztály…

Visegrádi látogatás után Esztergomba utazunk az autóbusszal, ahol megtekintjük a város legfontosabb és leghíresebb jelképét, a Várhegyen található Esztergomi Bazilikát mely az ország legnagyobb temploma is. A Bazilika megtekintése mellett lehetőség van a Kincstár és a Vármmúzeum látogatására is. A bátrabbaknak javasoljuk, lépcsőzzenek fel a Kupola kilátó és harangtoronyba, hisz remek kilátás tárul szemünk elé a magasban.

 

Esztergom után Duna kanyar túránk Szentendre városában végződik. Sétás városnézés során a város-központ felé a Főtérre érkezünk. A téren szerb és görög-telepesek iparosok házait láthatjuk, és megcsodálhatjuk a szerb-görög örökséget : a Blagovesztenszka ortodox templomot. A Görög utcán Duna part felé sétálva lehetőség nyílik Kovács Margit keramikusművész múzeumának megtekintésére. 

Duna korzón végigsétálva, visszaérkezünk a belvárosi sétányra, melyen a Főtér középpontja felé vesszük az irányt a szerbek által állított ortodox kereszthez. Innen elkezdődik a szabadidő, mely során kézműves termékeket, művész tárgyakat lehet vásárolni, vagy ebédelni a Duna korzón sorakozó éttermek egyikében vagy a szűk kis utcácskákban egy kávé mellett is el lehet ütni az időt. Érdemes megnézni a Szamos Marcipániát is ahol a manufaktúra és a marcipán múzeum is a szemünk elé tárul.

Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos és sétás városnézés, valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban: Visegrádi Vár, Esztergomi Bazilika, Szentendrei sétás városnézés. Belépőjegyek a várba, templomba, múzeumokba külön fizetendőek.

Comments are closed.