Budapest nappal

 

Budapest nappal! 

Városnéző séta Pest és Buda nevezetességei között

Időtartam: fél nap                         

Utazás: séta+tömegközlekedés

Indulás délelőtt 11:00-kor Budapestről, Deák térről Európa legrégebbi kéregvasútjával: a Kis földalattival

Klasszikus sétás városnézés keretében  megtekintjük a klasszicista belváros főbb látványosságait: a „lapos” Pesten, a Hősök térét, valamint a téren található múzeum legendákat. Majd a tér mögötti Városligetben folytatódik sétánk: ahol Magyarország leghíresebb éttermét, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, a Vidámparkot és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: a Vajdahunyad várát ismerhetjük meg.

Kis földalattival elmetrózunk a Hősök teréről nyíló Andrássy út gyöngyszemeihez, ahol is a régi Zeneakadémia és a Magyar Állami Operaház impozáns épületét csodálhatjuk meg, majd újabb metró állomás jön és már a Szent István Bazilikához is érünk, ahol a Szent István történetén keresztül megtekintjük a bazilikát kívülről és belülről. A bazilika előtt található téren lehetőség van megpihenni, egy kávézóban vagy borozóban ahol kifújva átbeszélhetjük az addig látottakat és kielemezhetjük a komolyabb és vicces fotókat, amelyeket utunk során készítettünk.

 

A Bazilikától kicsi városnéző séta keretében kielemezzük a klasszicista belváros képet, és vissza is érünk kiinduló helyünkre a Deák térre. Itt felszállunk a Vár buszra és a várost kettészelő Dunán átkelve érkezünk a Budai részre, ahol a Várnegyed nevezetességeivel ismertetem meg Önöket, kiemelve: a neogótikus Mátyás templomot valamint a héttornyú Halászbástyát. A Halászbástyáról a pesti oldalt tudjuk áttekinteni felül nézetből valamint a Pestet Budával összekötő hidak sorozatát. Szabadidő keretében meg lehet tekinteni a Várnegyedben található Budapesti Történeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát vagy magyaros készítésű termékeket tudnak vásárolni a Várbazárban.

A Várnegyedből sötétedés előtt a Várbusszal érkezünk vissza a Deáktérre, ahol véget ér programunk.Fontos tudnivaló: A belépőjegyek külön fizetendőek! A program része a sétás városnézés és a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása a látványosságokkal kapcsolatban.

Comments are closed.