Budapest esti fényekben

 

Budapest Esti fényekben!

Buszos városnézés+színház program

Időtartam: 4 óra (esti időszak)

Utazás:  autóbusszal

Indulás délután 16:00

Klasszikus autóbuszos városnézés során  megtekintjük a klasszicista Budapest főbb látványosságait: a „lapos” Pesten, a Hősök térét, Városligetet, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, a Vidámparkot és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: a Vajdahunyad várát ismerhetjük meg.

Folytatjuk utunkat Hősök teréről nyíló Andrássy út gyöngyszemeivel, ahol a régi Zeneakadémia és a Magyar Állami Operaház impozáns épületét is megcsodálhatjuk valamint, a Szent István Bazilikát. Következő látványosságunk a Parlament és a Margit híd, melyen átkelve a Budapestet kettéválasztó Duna folyó fölött a Budai oldalra jutunk.

 

Buda, római időkből fennmaradt legrégebbi utcájával a Fő utcával és annak történetével valamint impozáns épületeivel tekintjük át a történelmi részeket, majd az utca végén lévő Clark Ádám térnél (ahol a „0-ás” kilométer-kővel is találkozunk) hegyi menetbe váltunk és felkapaszkodunk az autóbusszal a királyi palotához: a Budai várhoz. A vár hát-oldalán a Tabánon fogunk leereszkedni, és az Erzsébet hídon jutunk vissza a Pesti oldalra: a Kiskörútra.

Meg érkezünk a színházhoz, elhagyjuk az autóbuszt, elfoglaljuk a helyeinket a színházi széksorokon: kezdődhet is az előadás!

Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos városnézés valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban. A színházjegy külön fizetendő!

Comments are closed.