A Városliget nevezetességei gyerekszemmel meglepetés programmal

 

A Városliget nevezetességei gyerekszemmel meglepetés programmal

Időtartam: 6 óra

Utazás:  autóbusszal

Indulás reggeli órákban

Klasszikus sétás városnézés során  megtekintjük a klasszicista Budapest főbb látványosságait: a „lapos” Pesten, a Hősök térét, Városligetet, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, a Vidámparkot és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: a Vajdahunyad várát ismerhetjük meg.

Először a Hősök terén kiszállunk az autóbuszból, és a tér szobraival, szoborcsoportjaival ismerkedünk: történelmi vetélkedő a diákok között! Majd teszünk egy sétát a Városligetben, ahol megnézzük hol vadászott oroszlánokra Mátyás király, vagy honnan is tör fel a több mint 70 C-os meleg víz, ami a Széchenyi fürdőt táplálja. A Vajdahunyad várához sétálunk, tovább ahol Anonymus szobrával ismerkedünk és végül, de nem utolsó sorban a Hunyadi család történetével.

 

A rendhagyó történelem óra után következik a nap szórakoztatóbb része, a Budapest Állatkert megtekintése! „A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje, melynek területe 1986 óta természetvédelmi terület.”(wikipedia)

Ajánlott és választható programok az Állatkert helyett a Városligetben:
  • Vajdahunyad Vára, avagy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megtekintése
  • Műcsarnok kép gyűjteményeinekmegtekintése
  • Szépművészeti múzeum tárlatainak megtekintése
  • Fővárosi Nagycirkusz előadása

Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos transzfer, a sétás városnézés, az Állatkerti belépő (vagy a választott múzeumi, cirkusz belépő), valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban!

Comments are closed.