A Barokk Eger

 

A Barokk Eger,

Szépasszony Völgyi borospince látogatással

Időtartam: 1 nap                            

Utazás: autóbusszal

Részletes program:

Indulás reggel 08:00-kor Budapestről, a Népligetből a Planetárium elől. Folyamatos utazás, Eger városáig.

Klasszikus sétás városnézés keretében megtekintjük a barokk belváros nevezetességeit Egerben: Líceum, Bazilika, Kossuth Lajos utca, Nagypréposti Palota, Nagy Könyv emlékhely (Gárdonyi Géza Egri csillagok),Megyeháza, Fazola Kapuk, Börtön épülete,Buttler ház,Séta a vártövében (Dobó utca),Minaret,Dobó tér látnivalói és a Minorita templom,Széchényi utca (Érseki Palota) melynek időtartam: 2,5 óra.

Város a város alatt: miután a kirándulók a felszínen megismerték a török utáni barokk várost, egy pincerendszerben kívánja város bemutatni életképekben, interaktív jelenetekben fény és hanghatásokkal gazdagítva a város történetét 1004-től, (a püspökség alapításától) 1687-ig (a törökök kivonulásáig).

A városnézés után kisvonatra szállunk melyek városnéző útja levezet a Szépasszonyvölgybe, ahol egy pohár bor elfogyasztása után visszatérünk a belvárosba. Időtartam:2 óra; Belépő: kisvonat és borkorty.

A városban a programok után eltölthető szabadidő este 18:00 tart.

Hazaindulás 18.00-kor hazaindulás Budapestre. Hazaérkezés este kb.20:00-kor.

Fontos tudnivaló: A belépőjegyek külön fizetendőek! A program része az autóbuszos és sétás városnézés és a csoportkísérő idegenvezető részletes tájékoztatása az utazás során.


 

Comments are closed.