Bemutatkozás

 

„Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Nem érezném ugyanazt. Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra.”

(Nicholas Sparks)

Munkásságom és életutam idáig:

Az idegenvezetéssel és idegenforgalommal több éve foglalkozom. Ez idő alatt külföldi és belföldi turisták százait kísértem Magyarországon és Görögországban. Utazás iránti szeretetem már korán, gimnáziumi éveim alatt kibontakozott.

Nyári tábor kapcsán jutottam ki Észak-Görögországba, ahol rájöttem, hogy jártam már itt és még lesz dolgom a későbbiekben ezen a területen. Megbabonázott a táj, az életérzés, az emberek, a gasztronómia, a tenger, a hegyek és az ősi ókorba visszahúzódó kultúra. Egyenes út vezetett tehát a nyelvek tanulása valamint az idegenforgalmi szakma elvégzése és kitapasztalása felé.

Teleket dolgoztam/dolgozom itthon Magyarországon szállodákban vagy utazási irodákban, de ahogy jött a nyár a szívem és a lelkem húzott ki a Mediterrániumba, ahol a nyári idegenvezetői tevékenységemet folytatom már 10 éve.

Szívvel-lélekkel lokálpatrióta vagyok, aki, amikor Magyarországon van a magyar nevezetességekről és kultúráról szeret beszélni, és megmutatni honfitársaimnak az ország ismert és kevésbé ismert értékeit. Nyáron viszont a másik énem jön elő, és a „görög mitológiát, kultúrát” élem át napról napra Görögországban, amiből ha kis töredékeket is, de szeretném átadni honfitársaimnak.

Szerencsésnek mondhatom Önmagam, mert MOST már azzal foglalkozhatok, amit szeretek a szakmámat az: idegenvezetést!

Így tehát kedves utazó Személyre szabott  programjaimmal, kirándulásimmal, városnézésekkel, szeretném veled megismertetni főképpen ennek a 2 országnak a nevezetességeit, de természetesen más úticélokra is szívesen látnálak a vendégeim közt!

 „Olyan színes és érdekes a Földbolygó!

Gyere velem és fedezd fel, Legyél te a Magyar Utazó!”

(Palotai Viktória)

Comments are closed.